Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και συμμετοχής στις διοργανώσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος, στο Φεστιβάλ Πηνειού, με εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα, όλες τις μέρες του Φεστιβάλ από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου από τις 18.30 μέχρι τις 21.00 θα πραγματοποιούνται τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

Δίνοντας χρώμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ 3- 8 χρονών θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρώμα στο λογότυπο και στο κτίριο του μουσείου και οι πιο τολμηροί θα σχεδιάσουν και θα προτείνουν ένα καινούργιο λογότυπο για το μουσείο.

Αποκρυπτογραφώντας το παρελθόν

Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε παιδιά από 8-12 χρονών και θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστούν είτε ατομικά είτε σε ομάδες ώστε να αποκωδικοποιήσουν ένα κείμενο και να ανακαλύψουν το κρυμμένο μήνυμα.
Το πρόγραμμα, είναι επίσης μία πρόκληση και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ που πιθανώς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Χορηγοί Φεστιβάλ Πηνειού 2019: ZeniΘ, Exalco, Leroy Merlin, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Μπύρα LOLA, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Three Cents, ΙΕΚ Δήμητρα, Praktiker, Πεζοδρόμιο Free Press, Ακαμάτρα, Σκαλωσιές ΔΙΑΣ, Κέντρο Διάδραση, Νικολοπούλειο, GK Karelas, Hotel Dionissos, Bekouti, Βιομηχανία Πάγου Κ. Ελλάδος, Φρούριο Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6, Musica Radio.