Μαθαίνω παίζοντας στο Φεστιβάλ Πηνειού!

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών “ΜΗΤΣΙΟΥ CENTER” συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με τίτλο «Μαθαίνω παίζοντας στης Λαρίσης το ποτάμι!»

Τετάρτη 21/6
6:00 Υποδοχή παιδιών – Δημιουργική Απασχόληση (ζωγραφική- χειροτεχνίες).

6:45μ.μ. Δραστηριότητα: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού των χαμένων λέξεων.
Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν τα χαμένα γράμματα της αλφαβήτας και να γεμίσουν το σεντούκι του θησαυρού μας. Για μας, η γνώση είναι θησαυρός.

8:30μ.μ.- 9:00μ.μ. Κλείσιμο δραστηριότητας και συζήτηση. Απονομή βραβείου στην καλύτερη ομάδα για την προσπάθεια.

Πέμπτη 22/6
6:00μ.μ.-6:30μ.μ. Υποδοχή παιδιών -Δημιουργική Απασχόληση (ζωγραφική- χειροτεχνίες).

6:30μ.μ.-8:30μ.μ. Eco- project: Οικολογικά ταξίδια. Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να μάθουμε για το περιβάλλον. *Σύντομη και άμεση αναφορά στην ανακύκλωση
(προσέγγιση με αγγλικό λεξιλόγιο). *Workshop mini κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. *Εργασία για τροφική αλυσίδα του δάσους ( forest food pyramid).*Art therapy activity (ζωγραφική).

8:30μ.μ.- 9:00μ.μ. Κλείσιμο ομάδας – Συζήτηση-Απονομή αναμνηστικών.

Παρασκευή 23/6
6:00μ.μ.-7:00μ.μ. Υποδοχή παιδιών- Δημιουργική Απασχόληση.(Κατασκευές- Χειροτεχνίες)

7:00μ.μ.-8:30μ.μ. Δραστηριότητα: Τα γράμματα τρελάθηκαν. Η Βούλα η συλλαβούλα κρύβει ένα μυστικό… και ντρέπεται γι’ αυτό! Μπέρδεψε τις λεξούλες με εικόνες! Τι κρύβει η κάθε εικόνα; Βοηθήστε μας να βρούμε στο χώρο τις συλλαβούλες για να φτιάξουμε τις λέξεις που κρύβουν οι εικόνες.

8:30μ.μ.-9:00μ.μ. Κλείσιμο ομάδας- συζήτηση- Απονομή Αναμνηστικών.

Σάββατο 24/6
6:00μ.μ. Υποδοχή παιδιών- Δημιουργική Απασχόληση (Κατασκευή- Χειροτεχνίες).

7:00μ.μ.-8:00μ.μ. Δραστηριότητα: Μύρισε Καλοκαίρι! Workshop: Ζω-γραφίζω τα Συναισθήματα μου! Με αφορμή μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, το Καλοκαίρι… που μας γεμίζει χρώματα και αρώματα… ζωγραφίζουμε τα συναισθήματα μας! Τι νιώθω; Μαθαίνω να το ανακαλύπτω και του δίνω μορφή στο χαρτί μου!

8:00μ.μ.-9:00μ.μ. Τι άλλο? Τραγούδι, Παιχνίδια και Χορός!
Ελάτε να τραγουδήσουμε να παίξουμε και να χορέψουμε… να υποδεχτούμε το καλοκαίρι! *Μέσα από το τραγούδι, τα παιχνίδια και το χορό, θα ανακαλύψουμε τι μας είναι απαραίτητο για το φετινό καλοκαίρι. Θα απολαύσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε… θα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ!

9:00μ.μ. Καλοκαιρινά δωράκια. Κλείσιμο-χαιρετισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία των δραστηριοτήτων βασίστηκε στα θεραπευτικά μοντέλα της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ψυχοθεραπείας-Συμβουλευτικής, του Ειδικού Θεραπευτικού Προγράμματος Πρόγνωσης και Παρέμβασης των Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας που εφαρμόζονται στο Κέντρο «Μήτσιου Center».

Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και παιδικής ηλικίας (4-12 ετών) και φυσικά σε όποιον γονέα νιώσει την επιθυμία να δημιουργήσει και να παίξει μαζί μας. Εισιτήριο συμμετοχής είναι η διάθεση, το μεράκι και η φαντασία.

Στόχος των δραστηριοτήτων μας είναι η μάθηση μέσα από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μαθαίνω παίζοντας!