Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΦΠ2017

Έτοιμοι;;;

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Μύλο του Παππά από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 μέχρι το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Πλαισιωμένος από τη διευθύντρια της Δ/νσης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΣΜουΘ Κώστα Λαμπρούλη, ο κ. Σάπκας επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε, έχει αλλάξει η φιλοσοφία του Φεστιβάλ.
Κυριαρχεί η μουσική με συναυλίες από καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλα τα είδη.

Το υπόλοιπο κομμάτι του έχει χαρακτήρα διαδραστικό με την έννοια ότι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, μέσω των δράσεων που έχουν στηθεί, να εμπλακούν ενεργά με όλες τις τέχνες.

Να χορέψουν, να ζωγραφίσουν, να φωτογραφίσουν, να κατασκευάσουν, να παίξουν θέατρο και κουκλοθέατρο, να μαγειρέψουν κοκ. Να μάθουν και να διασκεδάσουν, δημιουργώντας και παίζοντας.

Και βέβαια, να πάρουν μέρος και σε αθλητικές δραστηριότητες από πινγκ πονγκ και αέριαλ γιόγκα μέχρι κέντο και τζούντο.
Καταρχάς, να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Έργων και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άριστη συνεργασία.

Όπως και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜΟΥΘ) που είναι ο συνεργαζόμενος φορέας της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η οποία είναι πλέον μέρος του Φεστιβάλ. Αλλά και όλες τις δομές του Δήμου μας, (Λαογραφικό, Ωδείο, Πινακοθήκη, Βιβιβλιοθήκη, Λέσχες Πολιτισμού, Τιριτόμπα), και τους δεκάδες φορείς, οργανισμούς, συλλόγους, ιδιώτες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μέλημά μας, είναι να εξασφαλίσουμε εκτός από τα καθιερωμένα, καινούρια θεάματα και δρώμενα, που θα προσφέρουν στους Λαρισαίους νέες εμπειρίες, που θα τους εκπλήξουν ευχάριστα και ουσιαστικά.

Φέτος, έχουμε μαζί μας, την Ομάδα Νόον Έγνω που θα πραγματοποιεί καθημερινά μια περιπατητική περιήγηση στο ποτάμι , το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο που θα προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου, Imagination playground, μια ιδανική παιδική χαρά την οποία τα παιδιά κατασκευάζουν μόνα τους συναρμολογώντας κομμάτια ενός τεράστιου παζλ, το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης όπου τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν για την Ανακύκλωση, πάρτι με βινύλια με Λαρισαίους djs με τίτλο «Το βινύλιο επιστρέφει», εναλλακτική σκηνή με μεγάλα ονόματα του είδους τους όπως τον dj Economist και τους Planet of Zeus.

Στις μουσικές σκηνές, έχουμε την πρώτη μέρα, τους Μπλε, ένα συγκρότημα με μεγάλη ιστορία, πρωτότυπο για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, και τους αγαπάει πολύ το ελληνικό κοινό.

Τη δεύτερη ημέρα, οι Gadjo Dilo ελληνικό μουσικό συγκρότημα που παίζει gypsy τζαζ / gypsy σουίνγκ και ξέρουν να ξεσηκώνουν το κοινό. Επιπλέον, στη δισκογραφία τους και τις ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές αλλά και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν εντάξει τη διασκευή πολλών ρεμπέτικων, λαϊκών και ελαφρολαϊκών τραγουδιών, όπως του Τσιτσάνη, του Χιώτη κ.ά.

Την Παρασκευή, η πληθωρική, χειμαρρώδης, τρομερή, φωνάρα κι εμβληματική perfomer Ματούλα Ζαμάνη, που τραγουδάει τα πάντα μοναδικά, από Στράτο Διονυσίου μέχρι ηπειρώτικα παραδοσιακά, από Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι Διονύση Σαββόπουλο και φυσικά τα δικά της.

Και τέλος το Σάββατο, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, ξεχωριστή περίπτωση: γράφει μουσική και στίχους, τραγουδά, χορεύει, λέει ανέκδοτα και γίνεται χαμός στα live του. Είναι ένας από τους νέους Έλληνες μουσικούς που ανανέωσαν αυτό που λέμε «έντεχνη σκηνή».

Έκπληξη, η συναυλία της Dilek Koc σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας. Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία υπήρξε η συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα». Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας – Τουρκίας, καθώς επίσης και τραγούδια από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο με ethnic χαρακτήρα.

Επίσης, θέλοντας να ενισχύσουμε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα έχουμε τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια συλλογής ειδών όπου θα γίνεται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Από φέτος, οι χρήστες του internet, μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς για το Φεστιβάλ από την ιστοσελίδα του: www.festivalpineiou.gr

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τους χορηγούς μας, γιατί στην καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης βρίσκονται οι εθελοντές και οι χορηγοί.

Χορηγοί Φεστιβάλ Πηνειού 2017: Cosmote, Exalco, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, ΙΕΚ Δήμητρα, Pils Hellas, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, Βίκος Cola, GK Karelas, Motel Street Boutique, Dude LRS Jean Dealers, Σκαλωσιές ΔΙΑΣ, Pizza Fan
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Περιφέρεια, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6.

Δε μένει παρά να δώσουμε ραντεβού στο ποτάμι.

Κι αυτό το Φεστιβάλ Πηνειού θα το ζήσουμε μαζί!

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ