Γίνε χορηγός του Φεστιβάλ!

Το Φεστιβάλ Πηνειού θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.

Είναι γνωστό πλέον, πως το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Το πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά μήκος 4 χιλιομέτρων και στις δύο πλευρές της κοίτης του Πηνειού, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με τους επισκέπτες του να ξεπερνούν κατά πολύ τους 200.000.

Από το 2015 που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, το Φεστιβάλ Πηνειού έχει αλλάξει, καθώς πεποίθηση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών είναι ότι ένα Φεστιβάλ πρέπει να συνιστά κάτι εξαιρετικό, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, δημιουργεί ειδική ατμόσφαιρα, η οποία πηγάζει από την ποιότητα της τέχνης και των δημιουργών που συμμετέχουν αλλά και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 • Μουσική: Τρεις μουσικές σκηνές στήνονται στην κοίτη όπου φιλοξενούνται πάνω από 20 καλλιτέχνες-συγκροτήματα πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας,
 • Εικαστικά: Δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.ά.
 • Θέατρο: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο κ.ά.
 • Φωτογραφία: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, κ.ά.
 • Επιστήμες: Αστρονομία, παρατήρηση φαινομένων κλπ
 • Αθλητισμός: Ψυχαγωγικά-αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial flow, yoga, zumba, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, taekwondo, beach volley και soccer κ.ά.
 • Διάφορα happenings και εκπλήξεις

Επίσης, θέλοντας να ενισχύσουμε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης έχουμε τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια συλλογής ειδών όπου πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Τα έξοδα διοργάνωσης, προβολής, αλλά και της φιλοξενίας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών τις προηγούμενες χρονιές ξεπερνούσαν τις 200.000€ και βάρυναν αποκλειστικά το Δήμο Λαρισαίων.

Πλέον, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το Φεστιβάλ είναι κατά πολύ χαμηλότερος και δεν αρκεί να για να καλύψει τα έξοδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Γι’ αυτό και η συνεισφορά σας κρίνεται απαραίτητη ώστε αυτός ο θεσμός να παραμείνει ζωντανός, καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Με τη συμμετοχή σας ως επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ Πηνειού προβάλλεστε:

 1. σε όλα τα έντυπα του Φεστιβάλ (αφίσες, προσκλήσεις, banners κλπ)
 2. στο τηλεοπτικό σποτ του Φεστιβάλ
 3. στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
 4. στα ειδικά banners των χορηγών που θα βρίσκονται στην κοίτη του Πηνειού
 5. σε όλα τα δελτία τύπου του Φεστιβάλ
 6. στα κοινωνικά μέσα του Φεστιβάλ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών (facebook και twitter)


Ανάλογα με το μέγεθος της χορηγίας σας, υπολογίζεται και η σειρά προβολής σας.

Επιπροσθέτως, σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε προωθητικές δράσεις στην κοίτη του Πηνειού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε χορηγός, συμπλήρωστε τη φόρμα και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας

  Τσεκάροντας αυτό το πεδίο αποδέχομαι την χρήση και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων από αυτόν τον ιστότοπο

  This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT